Project Description

Rukomet na pijesku

Ljetna, zabavna, verzija rukometa, rukomet na pijesku, u početku je od strane rukometnih stručnjaka i doživljavana upravo na taj način, odnosno kao jedan vid zabave.

Prednosti rukometa na pijesku

Ljetna, zabavna, verzija rukometa, rukomet na pijesku, u početku je od strane rukometnih stručnjaka i doživljavana upravo na taj način, odnosno kao jedan vid zabave koji rukometašima osigurava aktivan odmor u ljetnom razdoblju kada dvoranske aktivnosti miruju, a prevladavaju ljetne radosti kao što su kupanje i ”hvatanje” boje izležavajući se na svjetlucavom pijesku. No, kako se obično ”naganjanje” gumene lopte po pijeksu, iz dana u dan, počelo pretvarati u ozbiljan sport, tako su i stručnjaci počeli ozbiljnije razmatrati i razmišljati o rukometu na pijesku ne samo kao zabavnoj alternativi nego kao integralnom dijelu i dopunskom sadržaju u procesu pripreme igrača dvoranskog rukometa.

Osnovna poruka ”pjeskaša” je da rukomet na pijesku nema namjeru niti zasjeniti, a niti preuzeti primat nad dvoranskim rukometom, nego upravo suprotno, a to je da se obje inačice mogu međusobno razvijati i pomagati jedna drugoj te kako je zajednička suradnja ne samo poželjna nego i nužna kako bi i dvoranski, a i rukomet na pijesku profitirali u svim segmentima.

Kroz cijeli tekst provlači se misao o važnosti suradnje, kako igrača međusobno na terenu tako i igrača sa članovima trenerskog tima. Uspješna, kvalitetna, ekipa rukometa na pijesku ogledalo je takvog vida suradnje koji se manifestira u precizno i pravovremeno izvedenim izmjenama obrana-napad  gdje do izražaja dolazi izvrsna taktička uigranost cijele ekipe.

Rukomet na pijesku, ne predstavlja prijetnju dvoranskom rukometu, nego baš naprotiv, nudi mu uzajamnu suradnju iz koje obje grane mogu profitirati i izaći kao pobjednici pomažući jedno drugome u ostvarenju pojedinačnih ali i zajedničkih ciljeva, a to je promocija rukometa u svijetskim razmjerima. S druge strane, rukomet na pijesku pokazao je i dokazao da, osim ljetne razbibrige, svakako ima svoje mjesto kao sadržaj i sredstvo za kvalitetnu pripremu igrača dvoranskog rukometa kako u kondicijskom tako i u tehničko-taktičkom smislu, neovisno o dobi, spolu ili kvalitativnom rangu.

Izvor: https://davorrokavecblog.blogspot.com/

POVIJEST RUKOMETA

RUKOMET U HRVATSKOJ

EVENTI

#domanemapijeska

  • Jednodnevni rekreativni turnir u rukometu na pijesku

  • Škola rukometa na pijesku

Galerija

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

PJEŠČANA ARENA

Pridruži se i TI

JOIN NOW